Obr. Dva japonští kuchtíci
Japonci jsou známý svou dlouhověkostí a znalci tvrdí, že to zejména díky jejich stravě. Týden jsem jedla ala Japonec a dojmy? Musím říct, že jsem nečekala, že řízek je tak populární. Oproti Shanghai bylo milým překvapením, že i každý bufet prodává točené pivo (místní Asahi samozřejmě, ale také Santory nebo Kirin).
Obr. Naše první večeře. Menu bylo jenom v japonštině a žádný obrázky, ale nakonec to bylo dobrý. Dostali jsme tenhle tác s různýma omáčkama a zeleninou a pak nám nosili různý smažený maso, koule na špejli atd.
Obr. Krevetka na špejli, opravdu čerstvá (ale už se nemrskala:-))
Obr. Tak tohle byla grilovačka s pivíčkem:-)
Obr. BBQ špejle - vepřový maso, cibule, paprika a kreveta v typické japonské omáčce.
Obr. Set menu - populární věc. Za jednu cenu dostane člověk spoustu různých malých porcí - tohle byla rýže na páře s mořskými řasami, hovězí dušené s nějakou kořenovou zeleninou (tu zeleninu jenom hádám), studený nudle, nakládaná zelenina, vaječný puding, samozřejmě miso polévka a v mističce se zeleným lupenem byly jíkry nebo něco takovýho (ne, děkuji).
Obr. Tohle je automat na objednávání jídla v bufíku. Bylo to celý jenom v japonštině, ale díky obrázkům jsme zvládli objednat nudle a pivo. Platilo se samozřejmě jenom hotovostí, tak jsem tam nacpala hodně drobných...
Obr. A tady už jsou ty nudle. To nevypadá, ale byla to obrovská porce - jsem nakonec zvládla jenom půlku.
Obr. Tohle byl oběd v Hongkonském stylu - knedlíčky na páře, rýže, polívka v hrníčku (se pije, se nejí:-)), trochu zeleniny na stranu a nakonec mangový pudink.
Celý týden jsem jedla tři poctivá jídla a nepřibrala jsem ani deko. Ale na druhou stranu jsme dojížděli každý den vlakem, docela jsme toho nachodili pěšky a taky jsme makali s Japonskýma kolega v obchoďáku, tže těžko říct jestli Japonci zvládají být hubení, protože zdravě jí nebo hodně makají...