Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Jedna z výhod Shanghai rozhodně spočívá v rozmanitosti jídla. Kromě čínské kuchyně tu našinec nalezne i pestrou škálu mezinárodních kuchyní - od španělské a řecké přes italskou, tureckou, brazilskou nebo mexickou až po americkou, indickou, nepálskou či thajskou.
My rádi zkoušíme nové chutě a pokrmy, tže jsme nedávno vyrazili do indické restaurace. Jídlo bylo vzhledově i chuťově na výborné úrovni, ale přece jenom to jejich koření je hodně silný.
Obr. Začali jsme předkrmem - tyčinky s různými omáčkami a chutney (různé stupně pálivosti)

Obr. Pak přišel na řadu pálivý špenát s domácím indickým sýrem

Obr. Jehněčí curry (hodně hodně pálivý)

Obr. A k tomu kuře naložené v jogurtu jako špíz a samozřejmě tradiční indický chlebový placky (jedny byly taky nacpaný nějakým pálivým sýrem či co to bylo)


Mnohem lépe stravitelné je jídlo z Taiwanu. Jídla jsou spíš lehká, hodně zeleniny a celkově si Taiwanci zakládají na kvalitních surovinách.
Obr. Tohle je Leeův oblíbený pokrm - bůček s trochou zeleniny a kachními vejci

Obr. Tohle máme rádi oba - zelenina dělaná na páře v slepičím vývaru (kromě zelí a mrkve jsou tam také houby, tofu a bambus)

Obr. A tohle byla novinka - smažené kuře s rajčatovou omáčkou


Obr. Pak jsme si objednali grilovanou rybu - byla pěkně křupavá a politá nějakou sladkou chilli omáčkou (na fotce to nevypadá, ale byla obrovská!)

Obr. A k tomu vietnamskou nudlovou polévku - silný vývar s tenkými nudlemi, salátem a hovězím masem

Na pití jsme si srkali kokosový mlíko z ořechu, viz první obrázek článku. Na desert nám nikdy nezbyde v žaludku místo, tže to musíme nechat až na jindy.
Příště možná vyzkoušíme něco z jižní Ameriky, ještě to musím promyslet... :-)